
Aspergesaus
Bijgerecht
1 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 sjalot (gesnipperd)
2 theelepels bloem
1 scheutje droge witte wijn
250 milliliter groentebouillon
5 witte asperges (gekookt)
5 eetlepels room
0 dille (om te garneren)
Bereidingswijze
1. Verhit een klontje boter en fruit hierin de sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem. Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.
2. Giet 250 ml (asperge)bouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper naar smaak.
3. Snijd een paar gekookte asperges in kleine stukjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken. Bestrooi met een paar takjes gehakte dille of peterselie.
Meer recepten in de categorie