
Aspergesoep met zalm
Lunch
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram witte asperges (geschild)
700 milliliter kippenbouillon (van 1 tablet)
100 gram gerookte zalm (in dunne reepjes)
0.25 citroenen (rasp)
0.5 bosjes dille (grof gehakt)
4 eetlepels crème fraîche
Bereidingswijze
1. Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
2. Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
3. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
4. Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
135 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie