Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergetaart met beenham

Aspergetaart met beenham

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges, schoongemaakt
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 100 g Puur van Smaak gesneden beenham
  • 300 g zachte geitenkaas naturel
  • 1/4 schaal peterselie
  • bakpapier
Aspergetaart met beenham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een flinke pan (waar de asperges in passen) met water aan de kook. Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant (2-3 cm) van de onderkant. Kook de asperges 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  2. Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de randjes overlappen. Druk ze goed aan, maak een opstaand randje van 1 centimeter en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 8 min. in de oven.
  3. Snijd de ham in repen. Neem de bodem uit de oven en verdeel de ham en geitenkaas erover. Leg de asperges er netjes naast elkaar op, bestrooi met versgemalen peper en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en bestrooi de taart er mee.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 31 g
  • Vet 33 g