
Aspergetaart met beenham
4 pers.
ca. 70 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg witte asperges, schoongemaakt
6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
100 g Puur van Smaak gesneden beenham
300 g zachte geitenkaas naturel
1/4 schaal peterselie
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een flinke pan (waar de asperges in passen) met water aan de kook. Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant (2-3 cm) van de onderkant. Kook de asperges 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de randjes overlappen. Druk ze goed aan, maak een opstaand randje van 1 centimeter en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 8 min. in de oven.
Snijd de ham in repen. Neem de bodem uit de oven en verdeel de ham en geitenkaas erover. Leg de asperges er netjes naast elkaar op, bestrooi met versgemalen peper en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en bestrooi de taart er mee.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
33 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
25 gram