

Aubergine curry met rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
6.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Aubergine
2 stuks Uien
3 Teen Knoflook
400 gram Rijst
1 eetlepel Garam masala
2 theelepel Komijn
2 theelepel Koriander
1 theelepel Kurkuma
1 Blik Tomatenblokjes
4 eetlepel Magere yoghurt
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en rooster ze 30 tot 40 minuten in de oven, tot ze helemaal zacht zijn.
2. Snipper intussen de uien en hak de knoflook fijn. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de garam masala, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen.
4. Haal de binnenkant uit de aubergine, hak dit fijn en voeg aan de saus toe. Breng op smaak met peper en zout en de sap van een halve citroen.
5. Serveer de curry met de rijst, yoghurt en fijn gehakte koriander.
Meer recepten in de categorie