
Aubergine met tahinyoghurt, granaatappel en munt
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 aubergines
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el gedroogde oregano
1 granaatappel
6 el Turkse yoghurt
3 el tahin
½ bakje verse munt (à 20 g)
½ bakje verse koriander (à 20 g)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steelaanzet in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in, bijna tot de schil en leg ze in een ovenschaal. Doe de olijfolie in een kom, pers de knoflook erboven en voeg de oregano toe. Bestrijk de aubergines met de knoflookolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in ca. 40 min. zacht en gaar.
Halveer de granaatappel overlangs, houd een helft in een kom en tik met een pollepel rondom de pitjes eruit. Herhaal met de andere helft. Roer de yoghurt los met de tahin. Snijd de blaadjes van de munt fijn en hak de koriander grof.
Schep de yoghurt over de warme aubergine, bestrooi met granaatappelpitjes, munt en koriander.
Variatietip!
Maak 1 hele aubergine per persoon voor een vegetarisch hoofdgerecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
6 gram