Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aubergine met tahinyoghurt, granaatappel en munt

Aubergine met tahinyoghurt, granaatappel en munt

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 granaatappel
  • 6 el Turkse yoghurt
  • 3 el tahin
  • ½ bakje verse munt (à 20 g)
  • ½ bakje verse koriander (à 20 g)
Aubergine met tahinyoghurt, granaatappel en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steelaanzet in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in, bijna tot de schil en leg ze in een ovenschaal. Doe de olijfolie in een kom, pers de knoflook erboven en voeg de oregano toe. Bestrijk de aubergines met de knoflookolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in ca. 40 min. zacht en gaar.
  2. Halveer de granaatappel overlangs, houd een helft in een kom en tik met een pollepel rondom de pitjes eruit. Herhaal met de andere helft. Roer de yoghurt los met de tahin. Snijd de blaadjes van de munt fijn en hak de koriander grof.
  3. Schep de yoghurt over de warme aubergine, bestrooi met granaatappelpitjes, munt en koriander.

Variatie

Maak 1 hele aubergine per persoon voor een vegetarisch hoofdgerecht.

    Voedingswaarde

  • Kcal 315
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 14 g
  • Vet 25 g