

Aubergine ovenschotel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
10.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Aubergine
4 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
1 eetlepel Komijn
2 theelepel Kaneel
1 eetlepel Tomatenpuree
690 gram Passata
50 gram Bloem
50 gram Roomboter
500 ml Melk
2 stuks Eieren
50 gram Parmigiano
600 gram Aardappelschijfjes
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm, smeer in met 4 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak in de oven tot de aubergine gaar is, ongeveer 20 minuten.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de overige el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de komijn en 1 tl kaneel toe, bak kort mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak ook dit 2 tot 3 minuten mee. Voeg de passata toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit intussen in een steelpan de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk tot je een dikke saus hebt. Voeg dan 2 eieren , de kaneel en de fijn geraspte Parmezaan toe, breng verder op smaak met zout.
4. Vet een ovenschaal in en verdeel hier de aardappelschijfjes in, dan de tomatensaus, de aubergine plakken en vervolgens de bechamelsaus. Bak 35 minuten af in de oven. Laat 5 minuten rusten voor het opdienen.
Meer recepten in de categorie