Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aubergine parmigiana torentjes

Aubergine parmigiana torentjes

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 stuks aubergines
  • 350 gram tomaten
  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 20 gram basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks mozzarella
  • 120 gram parmezaanse kaas
  • 2 theelepels oregano
Aubergine parmigiana torentjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en de aubergine in de breedte in dikke plakken.
  3. Snijd de mozzarella in plakken, hak de basilicumblaadjes grof en de steeltjes fijn. Bewaar wat basilicumblaadjes voor de garnering.
  4. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg na 4 minuten de tomaat en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel op laag vuur 20 minuten inkoken.
  5. Meng ondertussen de oregano met een flinke scheut olijfolie. Bestrijk hiermee de aubergineplakken en grill in een grillpan aan beide kanten goudbruin.
  6. Verdeel de aubergineplakken over een ovenschaal. Beleg elke plak met een eetlepel tomatensaus, wat basilicum, een plak mozzarella en wat parmezaanse kaas. Herhaal deze stap 3 keer zodat er torentjes ontstaan. Plaats de torentjes in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Snijd ondertussen de ciabatta broodjes in sneedjes, verdeel over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, oregano en parmezaanse kaas. Plaats de laatste 5 minuten bij de torentjes in de oven.
  8. Verdeel de aubergine parmigiana torentjes over de borden, serveer met de knapperige ciabatta en garneer met basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 622
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 11