
Aubergine parmigiana torentjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
3 stuks aubergines
350 gram tomaten
4 stuks ciabattabroodjes
800 gram tomatenblokjes in blik
20 gram basilicum
2 teentjes knoflook
1 stuk rode ui
2 stuks mozzarella
120 gram parmezaanse kaas
2 theelepels oregano
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en de aubergine in de breedte in dikke plakken.
3. Snijd de mozzarella in plakken, hak de basilicumblaadjes grof en de steeltjes fijn. Bewaar wat basilicumblaadjes voor de garnering.
4. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg na 4 minuten de tomaat en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel op laag vuur 20 minuten inkoken.
5. Meng ondertussen de oregano met een flinke scheut olijfolie. Bestrijk hiermee de aubergineplakken en grill in een grillpan aan beide kanten goudbruin.
6. Verdeel de aubergineplakken over een ovenschaal. Beleg elke plak met een eetlepel tomatensaus, wat basilicum, een plak mozzarella en wat parmezaanse kaas. Herhaal deze stap 3 keer zodat er torentjes ontstaan. Plaats de torentjes in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
7. Snijd ondertussen de ciabatta broodjes in sneedjes, verdeel over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, oregano en parmezaanse kaas. Plaats de laatste 5 minuten bij de torentjes in de oven.
8. Verdeel de aubergine parmigiana torentjes over de borden, serveer met de knapperige ciabatta en garneer met basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2612 Kj
Calorieën
622 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie