
Auberginecaponata met cacao
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels pijnboompitten
100 milliliter olijfolie
2 aubergines (in blokjes van ca. 1 cm)
1 ui (gesnipperd)
1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
3 theelepels tomatenpuree
100 milliliter wittewijnazijn
3 tomaten
50 gram rozijnen
3 eetlepels kappertjes
3 eetlepels groene olijven (zonder pit)
1 eetlepel rietsuiker
2 eetlepels cacaopoeder
1 bosje basilicum (gehakt)
1 ciabattabrood
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
2. Verhit de olie en bak hierin de blokjes aubergine bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en giet 2/3 van de olie uit de pan.
3. Bak de ui en bleekselderij in circa 3 minuten glazig in het overige bakvet.
4. Roer de tomatenpuree erdoor en bak circa 5 minuten mee. Voeg de azijn en tomaten toe en bak circa 3 minuten.
5. Schep de rozijnen, kappertjes, olijven, suiker en cacao erdoor en bak alles nog circa 5 minuten.
6. Voeg de aubergine weer toe en meng de basilicum en pijnboompitten erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
7. Rooster het ciabattabrood, snijd in plakken en serveer bij de caponata.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
545 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie