

Auberginepasta met pecorinokaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
7.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
690 gram Passata
6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
2 stuks Aubergine
400 gram Penne
50 gram Pecorinokaas
Bereidingswijze
1. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een sauspan op laag vuur. Snipper de ui en knoflook. Verwijder de blaadjes van de basilicumsteeltjes. Leg de basilicumblaadjes apart en hak de steeltjes fijn.
2. Bak de ui, knoflook en fijngehakte basilicumsteeltjes 5-10 minuten tot de ui glazig wordt. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat pruttelen op laag vuur. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de saus.
3. Verwarm een grote koekenpan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog tot hoog vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes. Bak goudbruin en gaar, en breng op smaak met peper en zout. Zet ondertussen een pan met gezouten water op en kook hierin de pasta volgens de verpakking beetgaar.
4. Haal de aubergineblokjes uit de pan en voeg toe aan de pastasaus. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en meng de helft door de saus. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg een scheut kookvocht toe aan de tomatensaus en meng de pasta erdoor. Schep de pasta in vier diepe borden. Garneer met de resterende basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas naar smaak.
Meer recepten in de categorie