Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Auberginepasta met pecorinokaas

Auberginepasta met pecorinokaas

Ingrediënten

  • 1 stuk Rode ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 bosje Basilicum
  • 690 gram Passata
  • 6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
  • 2 stuks Aubergine
  • 400 gram Penne
  • 50 gram Pecorinokaas, geraspt
Auberginepasta met pecorinokaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een sauspan op laag vuur. Snipper de ui en knoflook. Verwijder de blaadjes van de basilicumsteeltjes. Leg de basilicumblaadjes apart en hak de steeltjes fijn.
  2. Bak de ui, knoflook en fijngehakte basilicumsteeltjes 5-10 minuten tot de ui glazig wordt. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat pruttelen op laag vuur. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de saus.
  3. Verwarm een grote koekenpan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog tot hoog vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes. Bak goudbruin en gaar, en breng op smaak met peper en zout. Zet ondertussen een pan met gezouten water op en kook hierin de pasta volgens de verpakking beetgaar.
  4. Haal de aubergineblokjes uit de pan en voeg toe aan de pastasaus. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en meng de helft door de saus. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg een scheut kookvocht toe aan de tomatensaus en meng de pasta erdoor. Schep de pasta in vier diepe borden. Garneer met de resterende basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas naar smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 550
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 85 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 10