
Aubergines uit de oven met mozzarella
4 pers.
ca. 55 min
Italiaans
Ingrediënten
4 aubergines
4 eetlepels olijfolie
490 gram pastasaus basilicum
2 bollen mozzarella (à 125 g)
100 gram Parmezaanse kaas
250 gram zoete trostomaatjes
Basilicum (à 15 g)
Extra nodig: bakpapier
Bereidingswijze
1 Snijd de aubergines in de lengte in een waaier, de plakken moeten iets dikker dan 1 cm zijn en laat de steelaanzet heel. Leg ze gewaaierd op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Bak ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
2 Verdeel de pastasaus basilicum erover. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en leg ze boven op de met saus beklede aubergine. Verdeel er 100 gram Parmezaanse kaas en de in trosjes geknipte zoete trostomaatjes over. Bak de auberginewaaiers nog 15 min. Bestrooi met blaadjes basilicum.
Variatietip!
Wijntip: Villa Mondi Valpolicella
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
489 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie