Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aubergines uit de oven met mozzarella

Aubergines uit de oven met mozzarella

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 490 gram pastasaus basilicum
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram zoete trostomaatjes
  • Basilicum (à 15 g)
  • Extra nodig: bakpapier
Aubergines uit de oven met mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de aubergines in de lengte in een waaier, de plakken moeten iets dikker dan 1 cm zijn en laat de steelaanzet heel. Leg ze gewaaierd op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Bak ze 20 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
  2. 2 Verdeel de pastasaus basilicum erover. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en leg ze boven op de met saus beklede aubergine. Verdeel er 100 gram Parmezaanse kaas en de in trosjes geknipte zoete trostomaatjes over. Bak de auberginewaaiers nog 15 min. Bestrooi met blaadjes basilicum.

Variatie

Wijntip: Villa Mondi Valpolicella

    Voedingswaarde

  • Kcal 489
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 32 g
  • Vezels 9