Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avo-salade met gepocheerd ei

Avo-salade met gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • ½ bakje bladpeterselie
  • 1 tl agavesiroop of honing
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 zak jonge bladsla met bloemen (75 g, PLUS FeestMoment)
  • 1 komkommer
  • 2 el azijn
  • 4 eieren
  • 2 el azijn
  • 1 tl chiliflakes (optioneel)
  • Benodigdheden: fijne rasp, hapjespan, keukenpapier
Avo-salade met gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 1 eetlepel sap met de olijfolie. Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe aan de dressing. Breng op smaak met peper, extra citroensap, agavesiroop en een beetje zout.
  2. 2 Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Bestrijk licht met citroensap om verkleuring te voorkomen. Verdeel de sla over 4 borden. Maak met de kaasschaaf lange linten van de komkommer en verdeel ze met de dressing over de sla.
  3. 3 Breng ondertussen een laag van ca. 5 cm met water in de koekenpan tot tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Breek een ei in een kopje en maak met een lepel een draaikolk in het water. Laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Kook ca. 3 min. of tot het eiwit gestold is en de eidooier zacht. Neem met een schuimspaan uit het water en laat kort uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Leg de eieren in de holte van de avocado’s, bestrooi evt. met zout en chiliflakes.

Variatie

Supersimpel pocheren? Breng een pan met een flinke laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodra het water aan de kook is. Bekleed intussen de binnenkant van een (koffie)kopje met een ruim stuk huishoudfolie. Breek een ei boven het kopje. Pak de vier punten van de folie bij elkaar en knoop ze dicht zodat er een zakje om het ei ontstaat. Zorg ervoor dat er geen lucht in het zakje zit. Leg het zakje met het ei 3½ min. in de pan met kokend water. Houd het water tegen de kook aan. Neem het zakje uit de pan, knip het open en neem het gepocheerde ei eruit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 353
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 5 g
  • Vet 32 g