Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado met krokante spek en knoflook-citroendip

Avocado met krokante spek en knoflook-citroendip

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 4 takjes koriander
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 stevige avocado’s
  • PLUS katenspek (à 100 g)
  • Extra nodig: BBQ
Avocado met krokante spek en knoflook-citroendip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Pel en pers 1 teen knoflook. Was 1 citroen en rasp de gele schil eraf. Pers de helft van de citroen uit. Pluk de blaadjes van 4 takjes koriander. Snijd de blaadjes fijn en hak de steeltjes. Roer de steeltjes met het citroensap, knoflook, de helft van de rasp en de koriander blaadjes door 150 gram Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  2. 2 Steek de barbecue aan. Halveer 2 stevige avocado’s en wip de pitten eruit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en snijd elke helft in 4 parten. Wikkel de parten in 1 pak PLUS katenspek (à 100 g) . Zet de grillschaal op het rooster van de hete barbecue. Rooster de avocadoparten totdat het spek krokant is. Keer ze regelmatig.
  3. 3 Garneer de dip met de rest van de gesneden koriander en de citroenrasp en serveer met de avocadoparten.