
Avocado met krokante spek en knoflook-citroendip
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 citroen
4 takjes koriander
150 gram Griekse yoghurt
2 stevige avocado’s
PLUS katenspek (à 100 g)
Extra nodig: BBQ
Bereidingswijze
1 Pel en pers 1 teen knoflook. Was 1 citroen en rasp de gele schil eraf. Pers de helft van de citroen uit. Pluk de blaadjes van 4 takjes koriander. Snijd de blaadjes fijn en hak de steeltjes. Roer de steeltjes met het citroensap, knoflook, de helft van de rasp en de koriander blaadjes door 150 gram Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
2 Steek de barbecue aan. Halveer 2 stevige avocado’s en wip de pitten eruit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en snijd elke helft in 4 parten. Wikkel de parten in 1 pak PLUS katenspek (à 100 g) . Zet de grillschaal op het rooster van de hete barbecue. Rooster de avocadoparten totdat het spek krokant is. Keer ze regelmatig.
3 Garneer de dip met de rest van de gesneden koriander en de citroenrasp en serveer met de avocadoparten.
Meer recepten in de categorie