Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado-risotto met bleekselderij en gerookte zalm

Avocado-risotto met bleekselderij en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalmfilets
  • 3 stuks avocado's
  • 100 ml witte wijn
  • 300 gram risottorijst
  • 2 stuks groentebouillon
  • 500 gram bleekselderij
  • 2 stuks sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml crème fraîche
Avocado-risotto met bleekselderij en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalotten en de tenen knoflook. Was en snijd de bleekselderij in dunne plakjes, halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen.
  2. Breng een steelpan met 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotten 6 minuten en voeg vervolgens de knoflook, de bleekselderij en de risottorijst toe. Bak al roerende 2 minuten mee en schenk de witte wijn erbij. Laat pruttelen totdat alle wijn door de rijst is opgenomen en voeg 1 soeplepel bouillon erbij. Wacht tot de bouillon volledig is opgenomen en volg met de volgende soeplepel bouillon. Herhaal deze stap tot de risottorijst gaar is.
  4. Pureer ondertussen de avocado en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde spread en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. Roer vlak voor het serveren het avocado-mengsel door de risottorijst en verdeel over de borden. Serveer met de gerookte zalm.
  6. Tip: lekker met verse dille en een extra dot crème fraîche.

    Voedingswaarde

  • Kcal 563
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 8