
Avocado-risotto met bleekselderij en gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram gerookte zalm
3 stuks avocado's
100 ml witte wijn
300 gram risottorijst
2 stuks groentebouillon
500 gram bleekselderij
2 stuks sjalotten
2 teentjes knoflook
125 ml crème fraîche
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalotten en de tenen knoflook. Was en snijd de bleekselderij in dunne plakjes, halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schillen.
2. Breng een steelpan met 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
3. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotten 6 minuten en voeg vervolgens de knoflook, de bleekselderij en de risottorijst toe. Bak al roerende 2 minuten mee en schenk de witte wijn erbij. Laat pruttelen totdat alle wijn door de rijst is opgenomen en voeg 1 soeplepel bouillon erbij. Wacht tot de bouillon volledig is opgenomen en volg met de volgende soeplepel bouillon. Herhaal deze stap tot de risottorijst gaar is.
4. Pureer ondertussen de avocado en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde spread en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Roer vlak voor het serveren het avocado-mengsel door de risottorijst en verdeel over de borden. Serveer met de gerookte zalm.
Tip: lekker met verse dille en een extra dot crème fraîche.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2363 Kj
Calorieën
563 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
20 gram