Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado toast met bietenspread en feta

Avocado toast met bietenspread en feta

Ingrediënten

  • 1 stuk Grote gekookte biet (of 2 kleine)
  • 6 takjes Dille
  • 1 theelepel Citroenrasp
  • 1 theelepel Citroensap
  • 2 stuks Avocado
  • 4 stuks Kampioentjes
  • 40 gram Gerookte amandelen
  • 60 gram Feta
Avocado toast met bietenspread en feta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de gekookte biet in grove stukken en hak 4 takjes dille grof. Doe de biet met de dille, citroenrasp, citroensap en 2 theelepels extra vierge olijfolie in een keukenmachine. Maal fijn tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Halveer de kampioentjes. Hak de resterende dille en gerookte amandelen fijn.
  3. Beleg de kampioentjes met de avocadopuree. Verdeel de bietenspread over de avocado en garneer met de feta, gerookte amandelen en dille.

    Voedingswaarde

  • Kcal 306
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7