

Avocado toast met bietenspread en feta
Lunch
4 pers.
ca. 10 min
Overig
7.27 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Grote gekookte biet (of 2 kleine)
6 takjes Dille
1 theelepel Citroenrasp
1 theelepel Citroensap
2 stuks Avocado
4 stuks Kampioentjes
40 gram Gerookte amandelen
60 gram Feta
Bereidingswijze
1. Snijd de gekookte biet in grove stukken en hak 4 takjes dille grof. Doe de biet met de dille, citroenrasp, citroensap en 2 theelepels extra vierge olijfolie in een keukenmachine. Maal fijn tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Halveer de kampioentjes. Hak de resterende dille en gerookte amandelen fijn.
3. Beleg de kampioentjes met de avocadopuree. Verdeel de bietenspread over de avocado en garneer met de feta, gerookte amandelen en dille.
Meer recepten in de categorie