
Avocado toast met een frisse bietenspread
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
3 eetlepels yoghurt
350 gram rode bieten
4 sneetjes meergranenbrood
50 gram walnoten
1 stuk citroen
10 gram krulpeterselie
2 stuks avocado's
Bereidingswijze
1. Pers het sap uit de citroen en hak de peterselie grof. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd in flinterdunne plakken. Duw de plakjes voorzichtig tot een lange sliert en rol op tot een roos.
2. Rooster het brood in een broodrooster en de walnoten kort in een pan.
3. Maal de walnoten samen met 2 eetlepels yoghurt, de bieten en het citroensap tot een gladde spread met behulp van een staafmixer en breng op smaak met wat peper.
4. Bestrijk de toasts met een royale laag bietenspread, leg hier de avocado-roos bovenop en garneer met de peterselie. Serveer de overgebleven bietenspread in een kommetje met een swirl yoghurt er doorheen.
Tip: Extra lekker met wat witte kaas eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1370 Kj
Calorieën
326 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie