

Avocado toast met roerei en gepofte tomaatjes
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Vegetarisch
7.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Cherrytomaten
3 takjes Tijm
3 stuks Eieren
50 ml Volle melk
8 sneetjes Vloerbrood donker
50 gram Roomboter
2 stuks Avocado
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie, de tijm, zout en peper in een ovenschaal. Pof in 20 minuutjes tot ze zacht beginnen te worden en de tomatenvelletjes knappen.
2. Kluts 10 minuten voordat de tomaatjes klaar zijn de eieren los met de melk, zout en peper. Rooster het brood in de oven.
3. Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag op laag vuur. Doe het eimengsel in de pan en laat 30 seconden rusten. Duw met een siliconen spatel of houten pollepel vanaf onderaan de pan een streep omhoog, zodat het ei naar de zijkanten wordt geduwd. Herhaal dit door de rest van de pan totdat je er bijna geen vloeibaar ei meer is. Zorg dat het vuur zacht blijft en de pan niet te heet wordt.
4. Zet de pan uit en laat de rest van het ei stollen. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak met een vork en breng op smaak met peper en zout.
5. Haal de tomaatjes en het brood uit de oven. Besmeer het brood met de avocadopuree en leg op vier borden. Top met het roerei en garneer met de tomaatjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie