Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado toast met roerei en gepofte tomaatjes

Avocado toast met roerei en gepofte tomaatjes

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaten
  • 3 takjes tijm
  • 3 eieren
  • 50 ml volle melk
  • 8 sneetjes donker vloerbrood
  • 50 g roomboter
  • 2 avocado's
Avocado toast met roerei en gepofte tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie, de tijm, zout en peper in een ovenschaal. Pof in 20 minuutjes tot ze zacht beginnen te worden en de tomatenvelletjes knappen.
  2. 2. Kluts 10 minuten voordat de tomaatjes klaar zijn de eieren los met de melk, zout en peper. Rooster het brood in de oven.
  3. 3. Smelt de boter in een koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag op laag vuur. Doe het eimengsel in de pan en laat 30 seconden rusten. Duw met een siliconen spatel of houten pollepel vanaf onderaan de pan een streep omhoog, zodat het ei naar de zijkanten wordt geduwd. Herhaal dit door de rest van de pan totdat je er bijna geen vloeibaar ei meer is. Zorg dat het vuur zacht blijft en de pan niet te heet wordt.
  4. 4. Zet de pan uit en laat de rest van het ei stollen. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  5. 5. Haal de tomaatjes en het brood uit de oven. Besmeer het brood met de avocadopuree en leg op vier borden. Top met het roerei en garneer met de tomaatjes. Serveer direct.