
Avocado-tonijnsalade
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 citroen
2 avocado's
400 gram tonijn uit blik (uitgelekt)
1 lente-/bosui (in stukjes)
6 eetlepels mayonaise
75 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Boen de citroen schoon en snijd de ene helft in partjes. Rasp 1 theelepel van de andere helft en pers de halve citroen.
2. Halveer de avocado's, haal de pitten eruit en verwijder de schil. Snijd een paar mooie plakjes af voor decoratie.
3. Besprenkel deze direct met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin kleuren. Snijd de rest van de avocado's in kleine stukjes.
4. Schep de tonijn, ui, mayonaise, avocadostukjes, citroenrasp en peper en zout door elkaar. Verdeel de sla over 4 borden en schep het mengsel erop. Garneer met avocado en citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie