
Aziatische biefstukbowl met rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
82.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Basmatirijst
2 stuks Paprika's
1 stuk Peper
2 eetlepel Zonnebloemolie
400 gram Roerbakgroenten champignon
100 gram Wortel julienne
2 eetlepel Roomboter
4 stuks PLUS biefstuk
4 eetlepel Ketjap manis
1 stuk Limoen
2 eetlepel Pinda's
2 eetlepel Korianderblaadjes
2 eetlepel Basilicumblaadjes
Bereidingswijze
1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika's in reepjes en de rode peper in ringetjes. Verwarm de zonnebloemolie in een wok. Bak de paprika, rode peper, roerbakgroenten en wortel 7 minuten op hoog vuur onder constant roeren. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verwarm een koekenpan met de boter. Snijd de biefstukken in blokjes. Bak als de boter bruin is en begint te bruisen de biefstukblokjes bruin aan alle kanten. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 minuten.
3. Snijd de limoen in partjes en hak de pinda’s grof. Verdeel de rijst over vier grote kommen. Top met het groentemengsel, de biefstukblokjes, pinda’s, koriander en basilicum. Serveer met de limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie