
Aziatische eiersoep met paksoi en koriander
Lunch
2 pers.
ca. 30 min
Indonesisch
Ingrediënten
6 eieren
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel kerriepoeder
1 bosje koriander
200 milliliter kokosmelk
800 milliliter groentebouillon
1 winterwortel (in halve plakjes)
1 struik paksoi (in reepjes)
40 gram kokosrasp
Bereidingswijze
1. Kook de eieren hard, pel ze en verdeel ze in kwarten. Houd apart.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en kerrie 2-3 minuten. Hak de steeltjes van de koriander fijn en houd het blad apart. Bak de gehakte koriander even mee.
3. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de wortel toe en kook zachtjes 5 minuten. Roer de paksoi erdoor en kook nog 5 minuten.
4. Rooster intussen de kokos in een droge, hete koekenpan. Verdeel de eieren over soepkommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met de kokos en grof gehakt korianderblad.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
52 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie