

Aziatische hotdogs met ingelegde groenten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
4.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 ml Azijn
6 eetlepel Suiker
3 stuks Worteltjes ongeschrapt
1 Kwart Komkommer
8 stuks Knakworsten
4 eetlepel Mayonaise
2 theelepel Sambal
4 takjes Koriander
50 gram Pinda
4 stuks Witte pistolets
4 eetlepel Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de azijn met de suiker en een theelepel zout op laag vuur tot de suiker is opgelost. Schrap de worteltjes en snijd in zo dun mogelijke sliertjes. Verwijder de uiteindes van de komkommer en schep de zaadlijsten eruit met een lepeltje. Snijd in dunne sliertjes van ongeveer 5 centimeter lang. Draai het vuur onder de azijn uit en voeg de groenten toe. Laat staan tot gebruik.
2. Verwarm de knakworsten in hun eigen vocht op laag vuur. Meng de mayonaise met de sambal. Hak de korianderblaadjes en pinda’s grof. Halveer de pistoletjes in de lengte.
3. Vul de pistoletjes met de knakworsten en de ingelegde groenten. Verdeel de sambalmayonaise er in dunne sliertjes over en top met de koriander, pinda’s en gefrituurde uitjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie