
Aziatische kokos-banaanflappen
Nagerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg (ca. 270 gram)
2 rijpe bananen
4 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Snufje gemberpoeder (djahé)
1 ei, losgeklopt
1 eetlepel sesamzaad
Bakplaat met bakpapier
Kom
Vork
Kwastje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Prak de bananen fijn in een kom. Meng de geprakte banaan met de geraspte kokos, de bruine basterdsuiker en het gemberpoeder.
3. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 gelijke vierkanten. Verdeel het banaan-kokosmengsel over één helft van elk vierkant, maar houd de randen vrij.
4. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Druk de randen goed aan met een vork om de flappen te sluiten.
5. Leg de flappen op de bakplaat. Maak met een mes een klein sneetje in de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen.
6. Bestrijk de bovenkant van de flappen met het losgeklopte ei en bestrooi met het sesamzaad.
7. Bak de kokos-banaanflappen in ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Serveer warm.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2364 Kj
Calorieën
568 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
1.07 gram
Meer recepten in de categorie