

Aziatische kommersalade met kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipdijfilet
1 stuk Eieren
50 gram Maizena
4 eetlepel Zonnebloemolie
2 stuks Komkommer
2 stuks Rode uien
1 stuk Peper
2 eetlepel Vissaus
2 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Basterdsuiker
1 stuk Limoenen
2 tenen Knoflook
50 gram Pinda
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de kip in stukjes. Klop in één kom het ei los en doe in een andere kom de maïzena. Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door het eimengsel en daarna door de maïzena.
2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de kip aan alle kanten aan tot goudbruin en gaar.
3. Snijd intussen de komkommers in halve maantjes, de rode uien in halve ringen en snijd de peper fijn. Meng in een kom de vissaus, sojasaus, suiker en sap van een limoen. Rasp de knoflook fijn en voeg dit aan de dressing toe. Voeg de groenten hier aan toe en meng door.
4. Hak de pinda’s en de koriander grof en voeg toe aan de salade, meng door. Voeg als laatste de krokante kip toe, meng kort door en dien direct op.
5. Tip: Wil je de maaltijd iets vullender, voeg dan gekookte noodles toe.
Meer recepten in de categorie