Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische makreel met sperzieboontjes

Aziatische makreel met sperzieboontjes

Ingrediënten

  • 1 bosje koriander
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 cm gember
  • 1 stuk limoen
  • 4 stengels bosuien
  • 400 gram pandanrijst
  • 4 stuks gerookte makreel
  • 7 eetlepels ketjap manis
Aziatische makreel met sperzieboontjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
  2. 2. Snijd de koriander grof. Was de sperziebonen, snijd het staartje eraf en halveer ze. Rasp de gember, snijd de limoen in partjes en de lente ui in dunne ringen.
  3. 3. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 4 minuten, giet af en houd warm in de pan.
  4. 4. Halveer de makreel en haal de graatjes eruit. Meng de ketjap manis samen met een scheutje water en de geraspte gember en marineer de makreel hierin voor 2 minuten.
  5. 5. Verhit een koekenpan en bak de makreel aan beide zijden voor 3 minuten.
  6. 6. Verdeel de rijst, makreel en sperziebonen over 4 borden en garneer met de lente ui en partjes limoen.
  7. Tip: Lekker met knapperige kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 643
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 100 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 5