
Aziatische makreel met sperzieboontjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bosje koriander
400 gram sperziebonen
3 cm gember
1 stuk limoen
4 stengels bosuien
400 gram pandanrijst
4 stuks gerookte makreel
7 eetlepels ketjap manis
Bereidingswijze
1. Breng twee pannen met ruim water aan de kook.
2. Snijd de koriander grof. Was de sperziebonen, snijd het staartje eraf en halveer ze. Rasp de gember, snijd de limoen in partjes en de lente ui in dunne ringen.
3. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 4 minuten, giet af en houd warm in de pan.
4. Halveer de makreel en haal de graatjes eruit. Meng de ketjap manis samen met een scheutje water en de geraspte gember en marineer de makreel hierin voor 2 minuten.
5. Verhit een koekenpan en bak de makreel aan beide zijden voor 3 minuten.
6. Verdeel de rijst, makreel en sperziebonen over 4 borden en garneer met de lente ui en partjes limoen.
Tip: Lekker met knapperige kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2699 Kj
Calorieën
643 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
100 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
29 gram