
Aziatische noodles met zoetzure komkommer
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks komkommers
150 gram sugar snaps
1 stuk rode peper
1 eetlepel witte basterdsuiker
3 eetlepels azijn
484 gram noodles
500 gram gemengd gehakt
400 gram Thaise roerbakgroente
100 ml woksaus soja-sesam
200 gram taugé
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer in dunne linten (met een kaasschaaf of dunschiller). Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps. Snijd de rode peper in schuine ringen. Meng de suiker met de azijn en meng de komkommerlinten en de helft van de rode peper erdoor. Zet opzij en laat intrekken.
2. Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een wokpan en roerbak het gehakt. Voeg zodra het gehakt gaar is de woksaus toe. Roer de roerbakgroenten, de sugarsnaps en de taugé erdoor en verwarm het geheel een paar minuten.
4. Voeg tot slot de noodles toe en meng tot een geheel.
5. Verdeel de noodles over de borden, garneer met de overige rode peper en serveer met de zoetzure komkommer.
Tip: Garneer met verse koriander en sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2595 Kj
Calorieën
634 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
35 gram