
Aziatische pomelo-salade met pittige gerookte makreel
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks gerookte makreel
4 eetlepels kwark
1 stronk kluitsla
2 eetlepels sriracha saus
1 stuk komkommer
1 stuk broccoli
2 handjes pinda's
10 gram koriander
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels vissaus
2 stuks grapefruits
Bereidingswijze
+ spirelli
1. Trek de huid van de makreel en verwijder de graten. Scheur de vis in stukken. Haal de bladeren van de sla en snijd in grove stukken. Snijd de schil van de pomelo en vervolgens het vruchtvlees eruit zodat er geen witte vliesjes aan zitten. Trek het vruchtvlees van de pomelo uit elkaar. Hak de koriander en de pinda’s grof.
2. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli roosjes van de stronk en kook 6 - 8 minuten.
3. Snijd met een spirelli de komkommer in dunne slierten of snijd met een mes de komkommer in dunne reepjes. Meng de vissaus, de sojasaus en de sesamolie door elkaar en meng door de sla, de pomelo, de broccoli en de komkommerslierten. Voeg de helft van de koriander en de pinda’s toe.
4. Meng de Sriracha met de kwark en roer voorzichtig de stukken makreel erdoor.
5. Verdeel de pomelo-salade over de borden en verdeel de makreel erover. Garneer met de overige koriander en pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1176 Kj
Calorieën
279 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
18 gram