Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische pomelo-salade met pittige gerookte makreel

Aziatische pomelo-salade met pittige gerookte makreel

Ingrediënten

  • 2 stuks gerookte makreel
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 stronk kluitsla
  • 2 eetlepels sriracha saus
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk broccoli
  • 2 handjes pinda's
  • 10 gram koriander
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 stuks grapefruits
Aziatische pomelo-salade met pittige gerookte makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + spirelli
  2. 1. Trek de huid van de makreel en verwijder de graten. Scheur de vis in stukken. Haal de bladeren van de sla en snijd in grove stukken. Snijd de schil van de pomelo en vervolgens het vruchtvlees eruit zodat er geen witte vliesjes aan zitten. Trek het vruchtvlees van de pomelo uit elkaar. Hak de koriander en de pinda’s grof.
  3. 2. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli roosjes van de stronk en kook 6 - 8 minuten.
  4. 3. Snijd met een spirelli de komkommer in dunne slierten of snijd met een mes de komkommer in dunne reepjes. Meng de vissaus, de sojasaus en de sesamolie door elkaar en meng door de sla, de pomelo, de broccoli en de komkommerslierten. Voeg de helft van de koriander en de pinda’s toe.
  5. 4. Meng de Sriracha met de kwark en roer voorzichtig de stukken makreel erdoor.
  6. 5. Verdeel de pomelo-salade over de borden en verdeel de makreel erover. Garneer met de overige koriander en pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 279
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 5