
Aziatische rijstpudding met kokos en mango
dessert
4 pers.
ca. 30 min
15.83 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Toverrijst of pandanrijst
250 ml Kokosmelk
2 eetlepel Rietsuiker
1 stuk Mango
1 stuk Sinaasappel
4 eetlepel Kokosrasp
2 theelepel Limoenrasp
Bereidingswijze
1. Doe de rijst met de kokosmelk, rietsuiker en 50 ml water in een kleine pan. Breng met de deksel op de pan aan de kook en kook in 8 minuten beetgaar. Draai het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of reepjes. Pers de sinaasappel en marineer hierin de mango. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de kokosrasp goudbruin.
3. Schep de kokosrijst in vier kommetjes of glaasjes. Top met de gemarineerde mango, kokosrasp en limoenrasp.
Meer recepten in de categorie