Aziatische roerbak met gemarineerde varkensreepjes en kiemen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische roerbak met gemarineerde varkensreepjes en kiemen

Aziatische roerbak met gemarineerde varkensreepjes en kiemen

Aziatische roerbak met gemarineerde varkensreepjes en kiemen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Bio+ Broccoli
  • 1 Fairtrade Limoen
  • 2 tenen Bio+ Knoflook
  • 5 EL Ketjap manis
  • 1/2 theelepel Sesamolie
  • 1 TL Mix voor vissaus
  • 500 GR Varkensreepjes
  • 250 GR Bio+ Volkoren noodles
  • 4 EL Zonnebloemolie
  • 400 GR Oosterse wokgroenten
  • 1 EL Sojasaus
  • 2 EL Paksoi kruiden
Bereiden
1. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd in roosjes van ongeveer 3x3 CM. Snijd de stronk in stukjes van ongeveer 2x2 CM
2. Rasp de hele limoen en halveer. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in 4 partjes
3. Verwijder de schil van de knoflooktenen en snijd in dunne plakjes
4. Meng voor de marinade de ketjap met de sesamolie, mix voor vissaus, de helft van de knoflook en de limoenrasp
5. Meng de marinade met de varkensreepjes en laat ten minste 15 minuten afgedekt staan.
6. Bereid de noodles volgens de verpakking
7. Verwarm een koekenpan met de helft van de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de varkensreepjes gaar.
8. Verwarm een grote wok met de resterende zonnebloemolie en de knoflook op laag tot middelhoog vuur.
9. Zet het vuur hoog en voeg de broccoli (de roosjes en de stronk) en de wokgroenten toe. Bak de noedels kort mee en breng op smaak met de sojasaus en limoensap.
10. Serveer de roerbak met de gemarineerde varkensreepjes en limoenpartjes. Strooi de paksoi kruiden over het gerecht voor een extra smaakbeleving.
TIP: Gebruik een kant-en-klare ketjapmarinade of zoete soja woksaus

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
57 g
vet
64 g
Kcal
925