
Aziatische roerbak met gemarineerde varkensreepjes en kiemen
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 Bio+ Broccoli
1 Fairtrade Limoen
2 tenen Bio+ Knoflook
5 EL Ketjap manis
1/2 theelepel Sesamolie
1 TL Mix voor vissaus
500 GR Varkensreepjes
250 GR Bio+ Volkoren noodles
4 EL Zonnebloemolie
400 GR Oosterse wokgroenten
1 EL Sojasaus
2 EL Paksoi kruiden
Bereidingswijze
1. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd in roosjes van ongeveer 3x3 CM. Snijd de stronk in stukjes van ongeveer 2x2 CM
2. Rasp de hele limoen en halveer. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in 4 partjes
3. Verwijder de schil van de knoflooktenen en snijd in dunne plakjes
4. Meng voor de marinade de ketjap met de sesamolie, mix voor vissaus, de helft van de knoflook en de limoenrasp
5. Meng de marinade met de varkensreepjes en laat ten minste 15 minuten afgedekt staan.
6. Bereid de noodles volgens de verpakking
7. Verwarm een koekenpan met de helft van de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de varkensreepjes gaar.
8. Verwarm een grote wok met de resterende zonnebloemolie en de knoflook op laag tot middelhoog vuur.
9. Zet het vuur hoog en voeg de broccoli (de roosjes en de stronk) en de wokgroenten toe. Bak de noedels kort mee en breng op smaak met de sojasaus en limoensap.
10. Serveer de roerbak met de gemarineerde varkensreepjes en limoenpartjes. Strooi de paksoi kruiden over het gerecht voor een extra smaakbeleving.
TIP: Gebruik een kant-en-klare ketjapmarinade of zoete soja woksaus
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
925 kcal
Vetten
64 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
4 gram