Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische salade bowl met sesamkip

Aziatische salade bowl met sesamkip

Ingrediënten

  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 8 takjes munt
  • 1 krop ijsbergsla
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 stuks winterpenen
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stengels bosuien
  • 1 stuk mango
  • 250 gram mihoen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
Aziatische salade bowl met sesamkip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers een teentje knoflook en meng met de honing en de ketjap. Marineer de kip in het ketjap mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes in 8 minuten gaar.
  2. Breng een pan water aan de kook en verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 minuten.
  3. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, de bosui in ringen, de komkommer in boogjes, de winterpeen in reepjes en de mango in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes munt.
  4. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel alle ingrediënten over vier grote kommen. Begin met de mihoen en leg alle ingrediënten los van elkaar om de mihoen. Garneer met de munt.
  6. Tip: Garneer met sesamzaadjes en verse rode peper. Meng voor een bijpassende dressing 1 eetlepel pindakaas met 3 eetlepels water.

    Voedingswaarde

  • Kcal 475
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 9