
Aziatische salade bowl met sesamkip
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram kipfiletblokjes
8 takjes munt
1 krop ijsbergsla
300 gram sperziebonen
2 stuks winterpenen
1 stuk komkommer
2 stengels bosuien
1 stuk mango
250 gram mihoen
3 eetlepels ketjap manis
1 teentje knoflook
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Pers een teentje knoflook en meng met de honing en de ketjap. Marineer de kip in het ketjap mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes in 8 minuten gaar.
2. Breng een pan water aan de kook en verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 minuten.
3. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, de bosui in ringen, de komkommer in boogjes, de winterpeen in reepjes en de mango in stukjes. Rits de blaadjes van de takjes munt.
4. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel alle ingrediënten over vier grote kommen. Begin met de mihoen en leg alle ingrediënten los van elkaar om de mihoen. Garneer met de munt.
Tip: Garneer met sesamzaadjes en verse rode peper. Meng voor een bijpassende dressing 1 eetlepel pindakaas met 3 eetlepels water.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2000 Kj
Calorieën
475 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
25 gram