Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische salade met vegetarische kipstukjes

Aziatische salade met vegetarische kipstukjes

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 stuk komkommer
  • 50 ml azijn
  • 3 eetlepels honing
  • 350 gram vegetarische kipstukjes
  • 500 gram nasi/bamigroente
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad
Aziatische salade met vegetarische kipstukjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. 2. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en de komkommer in dunne plakjes.
  3. 3. Kook de sperziebonen 4 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water zodat ze knapperig blijven.
  4. 4. Meng het azijn met een eetlepel honing, giet dit over de komkommer en zet opzij.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de kipstukjes 4 minuten. Voeg de nasi/bami groenten en sperziebonen toe en meng door elkaar.
  6. 6. Meng de sojasaus met de resterende honing en voeg dit toe aan de groenten. Bak alles samen voor 5 minuten.
  7. 7. Verdeel de groenten over 4 borden, garneer met de sesamzaadjes en serveer met de komkommersalade.
  8. TIP: Lekker met koriander of munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 230
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 14