
Aziatische salade met vegetarische kipstukjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
1 stuk komkommer
50 ml azijn
3 eetlepels honing
350 gram vegetarische kipstukjes
500 gram nasi/bamigroente
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de uiteindes van de sperziebonen en de komkommer in dunne plakjes.
3. Kook de sperziebonen 4 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water zodat ze knapperig blijven.
4. Meng het azijn met een eetlepel honing, giet dit over de komkommer en zet opzij.
5. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de kipstukjes 4 minuten. Voeg de nasi/bami groenten en sperziebonen toe en meng door elkaar.
6. Meng de sojasaus met de resterende honing en voeg dit toe aan de groenten. Bak alles samen voor 5 minuten.
7. Verdeel de groenten over 4 borden, garneer met de sesamzaadjes en serveer met de komkommersalade.
TIP: Lekker met koriander of munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
974 Kj
Calorieën
230 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie