
Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 teen knoflook
stukje gember van 4 cm
½ tl 5-spice poeder
2 el honing
4 el sojasaus
12 kippenpootjes
2 el olijfolie
½ tl sesamolie
2 tl witte-wijnazijn
1 komkommer
2 el sesamzaadjes
Bereidingswijze
Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
Meng de helft van de gember met de knoflook en zet de rest van de gember apart.
Meng het gember-knoflookmengsel met het 5-spice poeder, de honing en sojasaus.
Marineer de kippenpootjes 30 minuten in het mengsel.
Maak ondertussen de salade door de komkommer met een kaasschaaf in linten te schaven.
Meng de resterende gember erdoor, samen met olijfolie, sesamolie en azijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin en meng door de komkommerlinten.
Verwarm een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie en bak op middelhoog vuur de kippenpootjes gaar.
Serveer de kippenpootjes met de Aziatische salade.