Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten

Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • stukje gember van 4 cm
  • ½ tl 5-spice poeder
  • 2 el honing
  • 4 el sojasaus
  • 12 kippenpootjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl sesamolie
  • 2 tl witte-wijnazijn
  • 1 komkommer
  • 2 el sesamzaadjes
Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
  2. Meng de helft van de gember met de knoflook en zet de rest van de gember apart.
  3. Meng het gember-knoflookmengsel met het 5-spice poeder, de honing en sojasaus.
  4. Marineer de kippenpootjes 30 minuten in het mengsel.
  5. Maak ondertussen de salade door de komkommer met een kaasschaaf in linten te schaven.
  6. Meng de resterende gember erdoor, samen met olijfolie, sesamolie en azijn.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin en meng door de komkommerlinten.
  9. Verwarm een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie en bak op middelhoog vuur de kippenpootjes gaar.
  10. Serveer de kippenpootjes met de Aziatische salade.