Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten

Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten

Aziatische salade van komkommer, wortel & kippenpoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 teen knoflook
  • stukje gember van 4 cm
  • ½ tl 5-spice poeder
  • 2 el honing
  • 4 el sojasaus
  • 12 kippenpootjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl sesamolie
  • 2 tl witte-wijnazijn
  • 1 komkommer
  • 2 el sesamzaadjes
Bereiden
Hak de knoflook fijn en rasp de gember.
Meng de helft van de gember met de knoflook en zet de rest van de gember apart.
Meng het gember-knoflookmengsel met het 5-spice poeder, de honing en sojasaus.
Marineer de kippenpootjes 30 minuten in het mengsel.
Maak ondertussen de salade door de komkommer met een kaasschaaf in linten te schaven.
Meng de resterende gember erdoor, samen met olijfolie, sesamolie en azijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan goudbruin en meng door de komkommerlinten.
Verwarm een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie en bak op middelhoog vuur de kippenpootjes gaar.
Serveer de kippenpootjes met de Aziatische salade.