Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische slawraps met pittige groenten

Aziatische slawraps met pittige groenten

Ingrediënten

  • 3 kroppen little gem sla
  • 400 gram tuinbonen
  • 400 gram tuinerwten
  • 400 gram champignons
  • 225 gram noedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 3 cm gember
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels gebakken uitjes
Aziatische slawraps met pittige groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook. Was de bladeren van de little gem en zet apart. Snijd de champignons in partjes en rasp de gember.
  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de sojasaus met de honing, de gember en het chilipoeder.
  4. Verhit een scheutje olie in een diepe pan, fruit de knoflook kort, voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de tuinboontjes, de tuinerwtjes en het sojasausmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan nog 5 minuten doorkoken.
  5. Vul de slabladeren halfvol met de rijstnoedels, volg met een flinke lepel van het groentemengsel, strooi de gebakken uitjes eroverheen en verdeel de gevulde slawraps over de borden.
  6. Tip: Garneer de slawraps met lente-ui voor een frisse touch!

    Voedingswaarde

  • Kcal 404
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 14