
Aziatische slawraps met pittige groenten
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
3 kroppen little gem sla
400 gram tuinbonen
400 gram tuinerwten
400 gram champignons
225 gram noedels
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
3 cm gember
1 theelepel chilipoeder
3 eetlepels gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Was de bladeren van de little gem en zet apart. Snijd de champignons in partjes en rasp de gember.
2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de sojasaus met de honing, de gember en het chilipoeder.
4. Verhit een scheutje olie in een diepe pan, fruit de knoflook kort, voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de tuinboontjes, de tuinerwtjes en het sojasausmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan nog 5 minuten doorkoken.
5. Vul de slabladeren halfvol met de rijstnoedels, volg met een flinke lepel van het groentemengsel, strooi de gebakken uitjes eroverheen en verdeel de gevulde slawraps over de borden.
Tip: Garneer de slawraps met lente-ui voor een frisse touch!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1694 Kj
Calorieën
404 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie