
Aziatische taugé salade met kipdijfiletlapjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram kipdijfilet
120 gram kroepoek
800 gram broccoli
200 gram taugé
3 eetlepels sesamolie
3 eetlepels honing
3 eetlepels sojasaus
3 cm gember
1 stuk rode peper
2 stuks limoenen
1 bosje koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de kipdijfilet in reepjes en de broccoli in roosjes. Rasp de gember en de limoen, snijd de peper fijn en de koriander grof.
2. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kip en de broccoli aan.
3. Meng ondertussen in een kom de sojasaus met de honing en de sesamolie.
4. Doe de Aziatische dressing in de wok en laat een beetje inkoken.
5. Voeg tot slot de taugé en de helft van de peper toe en roer goed door.
6. Verdeel de salade over vier kommen en serveer met de kroepoek, de partjes limoen, de resterende peper en de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2301 Kj
Calorieën
545 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
41 gram