Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische vleesfondue met biefstuk en groenten

Aziatische vleesfondue met biefstuk en groenten

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 2 x 30 g verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • sugarsnaps
  • 4 Blonde d’Aquitaine biefstukken
  • 1 tl citroensap
  • 3 el Sojasaus
  • 1 tl suiker
  • Optioneel: rijstnoedels
Aziatische vleesfondue met biefstuk en groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kippenbouillon.
  2. Snijd de wortel en prei in grove stukken, pel en plet 2 tenen knoflook, plet de citroengras, snijd een stuk gember en de rode peper in stukken.
  3. Voeg alles toe aan de kippenbouillon en laat 15 minuten doorwarmen.
  4. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in halfjes.
  5. Halveer de courgette in de lengte en snijd in schuine plakken van ongeveer ½ centimeter dik.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.
  7. Snijd de biefstukken in dunne plakjes van ½ centimeter dik.
  8. Maak de dipsaus door het citroensap met de sojasaus en suiker te mengen.
  9. Snijd de resterende knoflook en gember fijn, en meng door de dipsaus.
  10. Giet de bouillon in een fonduepan en zet op tafel.
  11. Serveer alle groenten, het vlees en de dip in kleine schaaltjes.
  12. Prik de groenten en het vlees op lange vorken, laat naar gelang in de bouillon garen en breng op smaak met de dipsaus.
  13. Giet als alles bijna op is de resterende bouillon over de rijstnoedels voor een heerlijke noedelsoep.