
Aziatische wokschotel met gehakt
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
300 gram rijst
500 gram rundergehakt
800 gram Chinese roerbakgroente
2 teentjes knoflook
20 gram koriander
1 stuk rode peper
100 ml hoisinsaus
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en hak de koriander grof. Snijd de rode peper in schuine ringen. Meng de hoisin, de sesamolie en de oestersaus.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok en voeg het gehakt toe. Rul en voeg vervolgens de knoflook en 2/3e van de rode peper toe. Roerbak 5 minuten en voeg de roerbakgroenten toe. Schenk het hoisinmengsel en de helft van de koriander erbij en verwarm kort.
4. Verdeel de rijst samen met het gewokte gehakt en de groenten over de borden. Garneer met de overige rode peper en koriander.
Tip: Lekker om te serveren met kroepoek.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2810 Kj
Calorieën
670 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
34 gram