Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische wokschotel met gehakt

Aziatische wokschotel met gehakt

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 500 gram rundergehakt
  • 800 gram Chinese roerbakgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk rode peper
  • 100 ml hoisinsaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
Aziatische wokschotel met gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook en hak de koriander grof. Snijd de rode peper in schuine ringen. Meng de hoisin, de sesamolie en de oestersaus.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok en voeg het gehakt toe. Rul en voeg vervolgens de knoflook en 2/3e van de rode peper toe. Roerbak 5 minuten en voeg de roerbakgroenten toe. Schenk het hoisinmengsel en de helft van de koriander erbij en verwarm kort.
  4. Verdeel de rijst samen met het gewokte gehakt en de groenten over de borden. Garneer met de overige rode peper en koriander.
  5. Tip: Lekker om te serveren met kroepoek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 670
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 9