
Midden-Oosterse dips: baba ghanoush
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 aubergines
1 teen knoflook
½ tl gemalen komijn
2 tl tahin
1 el citroensap
2 el munt
¼ granaatappel
Bereidingswijze
Prik de aubergines in en gril de aubergines op twee gaspitten (op open vuur).
Draai de aubergines regelmatig voorzichtig met een tang, zodat ze overal zwart blakeren en de schil verbrandt (wees niet bang, dit hoort zo).
Leg de aubergines wanneer ze helemaal zwart of grijs van het as zijn op een plank en laat iets rusten.
Pel de verbrande schil eraf en schep het vruchtvlees in een kom.
Pel de knoflook en hak fijn.
Meng met het auberginevlees en voeg de komijn, tahin, het citroensap en peper & zout naar smaak toe.
Hak de muntblaadjes grof en haal de pitjes uit de granaatappel.
Meng door het auberginemengsel en serveer lauwwarm.
Meer recepten in de categorie