Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-Oosterse dips: baba ghanoush

Midden-Oosterse dips: baba ghanoush

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 tl tahin
  • 1 el citroensap
  • 2 el munt
  • ¼ granaatappel
Midden-Oosterse dips: baba ghanoush product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Prik de aubergines in en gril de aubergines op twee gaspitten (op open vuur).
  2. Draai de aubergines regelmatig voorzichtig met een tang, zodat ze overal zwart blakeren en de schil verbrandt (wees niet bang, dit hoort zo).
  3. Leg de aubergines wanneer ze helemaal zwart of grijs van het as zijn op een plank en laat iets rusten.
  4. Pel de verbrande schil eraf en schep het vruchtvlees in een kom.
  5. Pel de knoflook en hak fijn.
  6. Meng met het auberginevlees en voeg de komijn, tahin, het citroensap en peper & zout naar smaak toe.
  7. Hak de muntblaadjes grof en haal de pitjes uit de granaatappel.
  8. Meng door het auberginemengsel en serveer lauwwarm.