Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-Oosterse dips: baba ghanoush

Midden-Oosterse dips: baba ghanoush

Midden-Oosterse dips: baba ghanoush product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 tl tahin
  • 1 el citroensap
  • 2 el munt
  • ¼ granaatappel
Bereiden
Prik de aubergines in en gril de aubergines op twee gaspitten (op open vuur).
Draai de aubergines regelmatig voorzichtig met een tang, zodat ze overal zwart blakeren en de schil verbrandt (wees niet bang, dit hoort zo).
Leg de aubergines wanneer ze helemaal zwart of grijs van het as zijn op een plank en laat iets rusten.
Pel de verbrande schil eraf en schep het vruchtvlees in een kom.
Pel de knoflook en hak fijn.
Meng met het auberginevlees en voeg de komijn, tahin, het citroensap en peper & zout naar smaak toe.
Hak de muntblaadjes grof en haal de pitjes uit de granaatappel.
Meng door het auberginemengsel en serveer lauwwarm.