
Babi pangang - gemarineerd varkensvlees
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Chinees
Ingrediënten
500 gram hamlappen (in reepjes)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
6 eetlepels ketjap manis
1 citroen (uitgeperst)
2 teentjes knoflook (gepeld, geperst)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
Bereidingswijze
1. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
2. Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
3. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
4. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
5. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie