
Babi pangang
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram hamlappen (in reepjes)
3 eetlepels wokolie
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap manis
1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
250 milliliter vleesbouillon
1 eetlepel appelstroop
1 eetlepel maizena
1 potje atjar tjampoer (uitgelekt)
Bereidingswijze
1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de wokolie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
2. Roer de basterdsuiker, sambal en ketjap door elkaar en voeg toe aan het vlees. Stoof zachtjes circa 10 minuten.
3. Roer de tomatenpuree, bouillon en stroop door elkaar en meng deze saus door het vlees. Verwarm 3-4 minuten. Bind de saus met aangelengde maizena.
4. Verdeel de atjar tjampoer over een schaal en schep de babi pangang erop.
5. Lekker met rijst en gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie