
Baconballs met kaas en spinaziepuree
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
300 gram gewassen spinazie
250 gram half-om-half gehakt
1 theelepel maiszetmeel
1 ei Peper en zout, naar smaak
8 plakjes ontbijtspek
2 plakjes cheddar cheese
175 gram cashewnoten
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel paprikapoeder
500 gram kruimige aardappels
50 gram roomboter
Bereidingswijze
Meng het gehakt met de maiszetmeel, een ei, een beetje peper en zout, en paprikapoeder.
De plakjes ontbijtspek overlappend als een ster op de werkbank leggen.
Hierop dun het gehakt uitduwen met in het midden de cheddar, dit weer afdekken met gehakt, zodat de cheddar niet meer te zien is.
De plakjes nu om het gehakt heen vouwen, zodat alles mooi verpakt is en er een gehaktbal vormt.
Bak de ballen op matig vuur in de boter rondom bruin en gaar eventueel verder in de oven.
Bewaar de jus.
Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Giet af en pureer ze met de roomboter.
Meng de bladspinazie en cashewnoten door de puree.
Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.