Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Baconballs met kaas en spinaziepuree

Baconballs met kaas en spinaziepuree

Ingrediënten

  • 300 gram gewassen spinazie
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel maiszetmeel
  • 1 ei Peper en zout, naar smaak
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 plakjes cheddar cheese
  • 175 gram cashewnoten
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 50 gram roomboter
Baconballs met kaas en spinaziepuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de maiszetmeel, een ei, een beetje peper en zout, en paprikapoeder.
  2. De plakjes ontbijtspek overlappend als een ster op de werkbank leggen.
  3. Hierop dun het gehakt uitduwen met in het midden de cheddar, dit weer afdekken met gehakt, zodat de cheddar niet meer te zien is.
  4. De plakjes nu om het gehakt heen vouwen, zodat alles mooi verpakt is en er een gehaktbal vormt.
  5. Bak de ballen op matig vuur in de boter rondom bruin en gaar eventueel verder in de oven.
  6. Bewaar de jus.
  7. Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  8. Schil de aardappels en kook ze gaar.
  9. Giet af en pureer ze met de roomboter.
  10. Meng de bladspinazie en cashewnoten door de puree.
  11. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.