1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Baconballs met kaas en spinaziepuree

Baconballs met kaas en spinaziepuree

Baconballs met kaas en spinaziepuree product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram gewassen spinazie
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel maiszetmeel
  • 1 ei Peper en zout, naar smaak
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 plakjes cheddar cheese
  • 175 gram cashewnoten
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 50 gram roomboter
Bereiden
Meng het gehakt met de maiszetmeel, een ei, een beetje peper en zout, en paprikapoeder.
De plakjes ontbijtspek overlappend als een ster op de werkbank leggen.
Hierop dun het gehakt uitduwen met in het midden de cheddar, dit weer afdekken met gehakt, zodat de cheddar niet meer te zien is.
De plakjes nu om het gehakt heen vouwen, zodat alles mooi verpakt is en er een gehaktbal vormt.
Bak de ballen op matig vuur in de boter rondom bruin en gaar eventueel verder in de oven.
Bewaar de jus.
Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Giet af en pureer ze met de roomboter.
Meng de bladspinazie en cashewnoten door de puree.
Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie