
Baked alaska met frambozen en chocolade
dessert
8 pers.
ca. 20 min
25.25 voor 8 pers.
Ingrediënten
900 ml Slagroomijs
900 ml Chocolade ijs
250 gram Frambozen
1 Rol Vershoudfolie
300 gram Chocolade tulband
12 stuks Eiwitten
300 gram Suiker
1 theelepel Maizena
Bereidingswijze
1. Haal het ijs uit de koelkast en laat 5 minuten staan. Roer het slagroomijs iets los en roer de frambozen erdoor.
2. Bedek een ronde kom met een inhoud van minimaal 2 liter met vershoudfolie. Verdeel het slagroomijs met frambozen over de bodem en strijk glad. Verdeel hier het chocolade ijs over en strijk glad.
3. Snijd of breek de tulband in stukjes en verdeel over het chocolade ijs. Druk goed aan en zorg dat de bovenkant mooi glad is. Dek af met vershoudfolie en zet ten minste een uur in de vriezer.
4. Klop de eiwitten in een brandschone kom luchtig. Voeg de suiker en maizena toe en klop tot stijve pieken. De meringue is klaar als je geen suikerkorrels meer voelt. Zet apart.
5. Haal de kom met ijs uit de vriezer en stort op een mooie schaal of taartplateau. Verdeel de meringue aan de buitenkant, als een soort dikke jas. Zorg dat al het ijs bedekt is met een dikke laag meringue, tot aan de schaal of het taartplateau. Brûleer de meringue goudbruin met een brûléebrander of een paar minuten onder de grill. Serveer de baked alaska direct.
Meer recepten in de categorie