
Balletje Breed met koolrabi en courgette uit de wok
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 kropsla
2 koolrabi’s
2 courgettes
2 el olijfolie
4 rundertartaartjes of Balletjes Breed
250 g kastanjechampignons
1 el biologische roomboter
1 el sojasaus
Bereidingswijze
Maak de kropsla schoon en laat goed uitlekken of droog in een slacentrifuge.
Neem 4 borden en leg op elk bord 3 bladeren sla.
Schil de koolrabi’s en snijd in kleine blokjes.
Snijd de courgettes in kleine blokjes.
Verwarm een wokpan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.
Wok eerst de koolrabi 3 minuten om en om en voeg dan de courgette toe. Roer nog 3 minuten om en om. Breng eventueel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Zet opzij.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in vieren.
Gril de tartaartjes of bereid de Balletjes Breed volgens de verpakking.
Bak ondertussen de paddenstoelen in roomboter beetgaar en blus af met sojasaus.
Verdeel de koolrabi-courgettemix over de sla.
Snijd elk tartaartje of Balletje Breed in 3 repen of plakken en leg deze op het bedje van sla, courgette en koolrabi.
Verdeel de champignons over de repen tartaar of plakken Balletje Breed.
Tip: Gebruik ook eens tamari in plaats van sojasaus.