Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Balletje Breed met koolrabi en courgette uit de wok

Balletje Breed met koolrabi en courgette uit de wok

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 2 koolrabi’s
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 4 rundertartaartjes of Balletjes Breed
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 el biologische roomboter
  • 1 el sojasaus
Balletje Breed met koolrabi en courgette uit de wok product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de kropsla schoon en laat goed uitlekken of droog in een slacentrifuge.
  2. Neem 4 borden en leg op elk bord 3 bladeren sla.
  3. Schil de koolrabi’s en snijd in kleine blokjes.
  4. Snijd de courgettes in kleine blokjes.
  5. Verwarm een wokpan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.
  6. Wok eerst de koolrabi 3 minuten om en om en voeg dan de courgette toe. Roer nog 3 minuten om en om. Breng eventueel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Zet opzij.
  7. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in vieren.
  8. Gril de tartaartjes of bereid de Balletjes Breed volgens de verpakking.
  9. Bak ondertussen de paddenstoelen in roomboter beetgaar en blus af met sojasaus.
  10. Verdeel de koolrabi-courgettemix over de sla.
  11. Snijd elk tartaartje of Balletje Breed in 3 repen of plakken en leg deze op het bedje van sla, courgette en koolrabi.
  12. Verdeel de champignons over de repen tartaar of plakken Balletje Breed.
  13. Tip: Gebruik ook eens tamari in plaats van sojasaus.