

Bami goreng met hamblokjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
7.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram PLUS Mie nestjes
3 eetlepel Zonnebloemolie
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
250 gram Champignons
450 gram Bamigroenten
1 theelepel Silvo gember
1 theelepel Koriander
150 gram Hamblokjes
3 eetlepel Sojasaus
3 eetlepel Ketjap manis
4 stuks Eieren
Bereidingswijze
1. Kook de mie zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snipper intussen de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in een ruime wok of koekenpan en bak de ui en champignons aan tot de champignons bruin beginnen te worden. Voeg de knoflook toe, meng door, en voeg de gemberpoeder, korianderpoeder en bamigroenten toe. Roerbak een aantal minuten tot de groenten gaar beginnen te worden.
3. Voeg aan de groenten de hamblokjes, gekookte mie, de sojasaus en ketjap Manis toe. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout en roerbak nog een aantal minuten door.
4. Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak de eieren tot de gewenste gaarheid.
5. Serveer de bami met het gebakken ei. Hou je van pittig? Serveer er dan nog wat sambal bij.
Meer recepten in de categorie