
Bami goreng met kip
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
380 gram kipfilets
450 gram noedels
95 gram boemboe voor bami goreng
1 eetlepel sweet chilisaus
200 gram taugé
4 stuks eieren
2 stuks uien
2 stuks rode paprika's
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de kipfilet in 7 minuten rondom goudbruin en gaar. Voeg de ui, de paprika, de helft van de taugé, de chilisaus en de boemboe toe en bak nog 8 minuten. Meng tot slot de noedels erdoor en verwarm nog 2 minuten.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
5. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de overige taugé en de spiegeleieren.
Tip: Lekker met een frisse salade of koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2988 Kj
Calorieën
713 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
95 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
53 gram