
Bami met ketjap kip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram nasi/bamigroente
450 gram Beter Leven kipdrumsticks
75 gram cassave
1 stuk paksoi
100 ml ketjap
1 theelepel sambal oelek
4 stuks eieren
248 gram woknoedels
2 stengels bosuien
1 stuk rode peper
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ketjap (houd 2 eetlepels apart) met de sambal en marineer de kipdrumsticks. Verdeel over een ovenschaal en bak in 25 minuten gaar.
2. Snijd de bosui en de rode peper in schuine ringen. Verwijder het uiteinde van de paksoi en trek de bladeren van de stronk. Snijd in stukken van 4 centimeter. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne boogjes.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en roerbak eerst vijf minuten de zoete aardappel. Voeg daarna de bami groenten, de paksoi en de rode peper toe en wok nog een paar minuten mee. Voeg tot slot de resterende ketjap en de noedels toe en meng alles goed door elkaar.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak vier eieren.
6. Verdeel de bami samen met de ketjap kip, het gebakken ei en de komkommer over de borden en garneer met de bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2447 Kj
Calorieën
585 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
40 gram