Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bami met ketjap kip

Bami met ketjap kip

Ingrediënten

  • 500 gram nasi/bamigroente
  • 450 gram Beter Leven kipdrumsticks
  • 75 gram cassave
  • 1 stuk paksoi
  • 100 ml ketjap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 stuks eieren
  • 248 gram woknoedels
  • 2 stengels bosuien
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk komkommer
Bami met ketjap kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ketjap (houd 2 eetlepels apart) met de sambal en marineer de kipdrumsticks. Verdeel over een ovenschaal en bak in 25 minuten gaar.
  2. Snijd de bosui en de rode peper in schuine ringen. Verwijder het uiteinde van de paksoi en trek de bladeren van de stronk. Snijd in stukken van 4 centimeter. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne boogjes.
  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en roerbak eerst vijf minuten de zoete aardappel. Voeg daarna de bami groenten, de paksoi en de rode peper toe en wok nog een paar minuten mee. Voeg tot slot de resterende ketjap en de noedels toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak vier eieren.
  6. Verdeel de bami samen met de ketjap kip, het gebakken ei en de komkommer over de borden en garneer met de bosui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 585
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 6