
Bami met teriyaki kip, peultjes en cashewnoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram kipfilets
300 gram peultjes
500 gram nasi/bamigroente
400 gram mie
175 ml teriyaki-saus
6 stengels lente-uitjes
75 gram cashewnoten (ongezouten)
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de kip in stukjes. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kip hier goudbruin en gaar in.
2. Voeg de peultjes en de bami-nasi groenten toe en bak 2 minuten mee.
3. Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Voeg de teriyakisaus toe aan de wok, roer goed door en verhit 2 minuten.
5. Voeg de mie toe aan de wok en meng door de groenten en kip.
6. Snijd de lente ui in fijne ringen.
7. Serveer de bami en garneer met de lente ui en cashewnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3088 Kj
Calorieën
737 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
93 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
52 gram