
Bami speciaal met varkens roerbakblokjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk komkommer
2 stuks wereldgerecht
600 gram varkensvlees
3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 scheutjes bakboter
800 gram nasi/bamigroente
150 gram kroepoek
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Meng de sausmix uit het Knorr Wereldgerechten pak met 2 el olie in een kom en voeg de varkens roerbakblokjes hier aan toe.
2. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en spoel na met koud water.
3. Maak de dressingmix aan met 3 el extra vierge olie en 3 el water. Meng met de gesneden komkommer en zet weg.
4. Verhit een koekenpan en roerbak de varkens roerbakblokjes goudbruin en gaar. Voeg 200 ml water toe en laat het geheel, al roerend, op laag vuur inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
5. Verhit een scheutje bakboter in een wokpan en roerbak de bamigroenten 4 minuten. Voeg de kruidenmix en de mie toe en verwarm het geheel nog enkele minuten.
6. Serveer de bami met de varkens roerbakblokjes, de komkommersalade en de kroepoek.
Tip: Strooi wat gebakken uitjes over de bami.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3073 Kj
Calorieën
735 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
46 gram