
Banaan-chocohapjes
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 grote bananen
2 el pindakaas
100 g pure chocolade
Bereidingswijze
1 Snij 2 grote bananen in plakjes van 1½ cm dik en bestrijk ze met 2 el pindakaas.
2 Smelt in een kom 100 g pure chocolade (min. 70% cacao, Fairtrade) au bain-marie. Dip voorzichtig de banaanplakjes in de gesmolten chocolade. Gebruik hier een vork voor.
3 Leg de plakjes op een snijplank met daarop een vel bakpapier. Leg de banaan-choco- plakjes minstens 30 min. in de koelkast om de chocolade te laten harden. Ook leuk als traktatie: versier ze met discodip, nootjes, geraspte kokos, rozijnen of fruit.
Variatietip!
Je kunt deze hapjes 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
60 kcal
Vetten
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
1 gram