Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Banaan-toffee toetjes

Banaan-toffee toetjes

Ingrediënten

  • 3 stuks Fairtrade banaan
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram digestive original
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel suiker
Banaan-toffee toetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 200 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Maak dulce de leche (toffee) door het het blik gecondenseerde melk (gesloten) in een pan met water te leggen. Vul de pan zodat het blikje net onder water staat en breng aan de kook. Kook op laag vuur 2 - 3 uur. Laat afkoelen.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Verdeel over 8 glaasjes en druk aan met de bolle kant van de lepel. Laat 10 minuten afkoelen in de koelkast.
  3. Open het gekookte blikje en roer door met een lepel. Schep in ieder glaasje een flinke lepel toffee. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de toffee. Klop de slagroom samen met de suiker op en spuit een toefje op de banaan.
  4. Tip: Ook lekker met geschaafde chocolade.