
Banaan-toffee toetjes
8 pers.
ca. 200 min
Hollands
Ingrediënten
3 stuks Fairtrade banaan
1 blikje gecondenseerde melk
200 gram digestive original
250 ml slagroom
50 gram roomboter
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
Maak dulce de leche (toffee) door het het blik gecondenseerde melk (gesloten) in een pan met water te leggen. Vul de pan zodat het blikje net onder water staat en breng aan de kook. Kook op laag vuur 2 - 3 uur. Laat afkoelen.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Verdeel over 8 glaasjes en druk aan met de bolle kant van de lepel. Laat 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Open het gekookte blikje en roer door met een lepel. Schep in ieder glaasje een flinke lepel toffee. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de toffee. Klop de slagroom samen met de suiker op en spuit een toefje op de banaan.
Tip: Ook lekker met geschaafde chocolade.
Meer recepten in de categorie