Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bananenbrood met een vleugje pindakaas en karamelsaus

Bananenbrood met een vleugje pindakaas en karamelsaus

Ingrediënten

  • 3 stuks bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 70 gram Fudge
  • 3 stuks eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 handje walnoot
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram dadels
  • 50 ml slagroom
Bananenbrood met een vleugje pindakaas en karamelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + cakevorm, keukenmachine
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het cakevorm met bakpapier of vet in met boter.
  3. Schil de banaan en snijd in plakjes. Hak de walnoten grof en snijd de dadels in stukjes. Maal de havermout fijn tot er een meel ontstaat.
  4. Meng de banaan, de dadels, de pindakaas en de eieren tot en gladde massa. Meng het amandelmeel, het havermoutmeel, het bakpoeder en de kaneel door elkaar en voeg toe aan het banaanmengsel. Spatel door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat. Voeg als laatst de walnoten toe en meng erdoor.
  5. Giet het mengsel in de cakevorm en plaats in de oven. Bak in 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.
  6. Verwarm de slagroom in een steelpan en laat de fudge langzaam hierin oplossen tot er een karamelsaus ontstaat. Serveer met het bananenbrood.
  7. Tip: Garneer met grof gehakte pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 540
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 41
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 5