
Bananenbrood met een vleugje pindakaas en karamelsaus
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
3 stuks bananen
3 eetlepels pindakaas
70 gram Fudge
3 stuks eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
1 handje walnoot
1 theelepel kaneel
50 gram dadels
50 ml slagroom
Bereidingswijze
+ cakevorm, keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het cakevorm met bakpapier of vet in met boter.
2. Schil de banaan en snijd in plakjes. Hak de walnoten grof en snijd de dadels in stukjes. Maal de havermout fijn tot er een meel ontstaat.
3. Meng de banaan, de dadels, de pindakaas en de eieren tot en gladde massa. Meng het amandelmeel, het havermoutmeel, het bakpoeder en de kaneel door elkaar en voeg toe aan het banaanmengsel. Spatel door elkaar tot er een egaal beslag ontstaat. Voeg als laatst de walnoten toe en meng erdoor.
4. Giet het mengsel in de cakevorm en plaats in de oven. Bak in 45 - 50 minuten goudbruin en gaar.
5. Verwarm de slagroom in een steelpan en laat de fudge langzaam hierin oplossen tot er een karamelsaus ontstaat. Serveer met het bananenbrood.
Tip: Garneer met grof gehakte pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2266 Kj
Calorieën
540 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
41 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie