

Bananenbrood
dessert
4 pers.
ca. 80 min
4.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 gram Roomboter
125 gram Suiker
2 stuks Eieren
3 stuks Bananen
200 gram Bloem
8 gram Bakpoeder
100 gram Walnoten
Bereidingswijze
1. Ook nodig: Cakeblik van 24 cm.
2. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het cakeblik in en bedek met bakpapier.
3. Klop de boter met de suiker op tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe tot deze goed gemengd zijn.
4. Prak de bananen fijn en meng voor het beslag. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng door tot alles net gecombineerd is. Hak de walnoten grof en spatel door het beslag.
5. Giet het beslag in het cakeblik en bak 50 tot 60 minuten in de oven tot de cake gaar is en je een saté prikker er schoon uit kunt halen.
6. Laat 15 minuten afkoelen in de bakvorm en laat daarna verder afkoelen op een afkoelrek.
7. Tip: je kunt een extra banaan, in de lengte gehalveerd, op de cake doen, dat ziet er leuk uit!
Meer recepten in de categorie