Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bananenbrood

Bananenbrood

Ingrediënten

  • 100 gram dadels zonder pit
  • 100 g notenmix
  • 4 bananen (Fairtrade)
  • 3 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2*)
  • 200 g amandelmeel (Bio+) of gemalen amandelen
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • EXTRA cakevorm (30 cm), ingevet
Bananenbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak in een keukenmachine (of een staafmixer met bakje) de dadels en gemengde noten in kleine stukjes. Hou apart.
  2. Breek 3 bananen in stukken en doe in een beslagkom. Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend mengsel. Voeg het amandelmeel of de gemalen amandelen en bakpoeder toe en mix erdoor.
  3. Schep het noten-dadelmengsel door het beslag en doe het beslag in de cakevorm. Halveer de 4e banaan in de lengte en druk deze in de bovenkant van het beslag. Zet ± 45 min. in de oven, laat afkoelen en haal het brood uit de vorm.

Variatie

Kijk tijdens het bakken of de bovenkant van het brood niet te bruin wordt. Check met een satéprikker na ± 45 min. of het brood gaar is. Nog een beetje smeuïg is wel zo lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 290 (per stuk)
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 21 g
  • Vet 18 g