
Bananenbrood
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
100 gram dadels zonder pit
100 g notenmix
4 bananen (Fairtrade)
3 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2*)
200 g amandelmeel (Bio+) of gemalen amandelen
1 zakje bakpoeder (16 g)
EXTRA cakevorm (30 cm), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak in een keukenmachine (of een staafmixer met bakje) de dadels en gemengde noten in kleine stukjes. Hou apart.
Breek 3 bananen in stukken en doe in een beslagkom. Voeg de eieren toe en mix tot een samenhangend mengsel. Voeg het amandelmeel of de gemalen amandelen en bakpoeder toe en mix erdoor.
Schep het noten-dadelmengsel door het beslag en doe het beslag in de cakevorm. Halveer de 4e banaan in de lengte en druk deze in de bovenkant van het beslag. Zet ± 45 min. in de oven, laat afkoelen en haal het brood uit de vorm.
Variatietip!
Kijk tijdens het bakken of de bovenkant van het brood niet te bruin wordt. Check met een satéprikker na ± 45 min. of het brood gaar is. Nog een beetje smeuïg is wel zo lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
21 gram
Eiwitten
9 gram